Skip to main content

Versie 3.4 is uit

Afgelopen tijd is hard gewerkt aan versie 3.4 van Applicura's Roosterplanningsysteem voor medisch specialisten. In versie 3.4 is ondermeer de volgende functionaliteit toegevoegd:

Dienstrooster en Werkschema

Bij sommige maatschappen bleek behoefte te zijn aan aparte kolommetjes voor dienstcodes. Dit zijn bijvoorbeeld chirurgen of orthopeden die naast hun werkschema dat met werkcodes op een dag aangegeven wordt ook een dienst hebben naast hun geplande werk. Het roosteren wordt dan vaak in tweeën gesplitst: eerst het dienstrooster invullen in de dienstkolommetjes en daarna het werkschema. Versie 3.4 bevat functionaliteit, specifiek voor deze wijze van roosteren, zoals:

34 dienstkolomDienstkolommen

In de dienstroosterperiodes zijn kolommetjes toegevoegd naast de dagdelen (ochtend, middag, avond), specifiek voor dienstcodes.

Highlight Dienstrooster / Werkschema

Door middel van een tweetal knopjes onder het dienstrooster/werkschema kan het dienstrooster actief gemaakt worden of juist het werkschema. Deze opties van versie 3.4 zijn optioneel en afhankelijk van de werkwijze en wensen van de maatschap.

Knop Normaal

Gebruikers van het dienstrooster willen soms met een apart lettertype of kleur een werkcode in het dienstrooster extra benadrukken. Tijdens het werken met de spreadsheet kan de roostermaker achtergronden, lettertypes, randjes en lijntjes e.d. aanpassen. Met de knop Normaal stel je al dit soort vormgeving in één keer weer normaal in en is het dienstrooster overzichtelijk.

34 knoppen