Skip to main content

Nog sneller roosteren in Versie 3.5.3

Drop-Down-Selectie van Dienst/Werkcodes

v353 dropdownlistsVoor een groep orthopeden in Friesland werd de gebruikersvriendelijkheid en met name de snelheid van het roosteren weer verder verbeterd. De Roostermaker kan nu de werkcodes kiezen uit een handig "drop-down-lijstje", dat uit een veld valt als je een dagdeel selecteert. Hoewel de ontwikkelaar verwachtte dat Excel deze functie traag zou uitvoeren, bleek dat geenszins het geval. Uit de Dienst-veldjes vallen nu razendsnel de Dienst-werkcodes, en idem dito voor de Bespreking-veldjes en werkcodes in de ochtend/middag/avond van elke dag. Fouten maken door niet herkende werkcodes in te voeren is nu bijna onmogelijk en als de Roostermaker toch iets speciaals wil vermelden bij een specialist voor een dag, is dit nog steeds eenvoudig mogelijk.

v353 dienstblokBlok Dienstrooster

Bij sommige maatschappen heeft één van de specialisten een gehele week dienst, met een vastgestelde weekplanning. Zo heeft de dienstdoende orthopeed uit de maatschap in Friesland altijd OK op vrijdag en maandag, zodat hij tijdens de visite in het weekend als hij dienst heeft zijn patiënten ziet. Voor die maatschappen is nu een knop onder het dienstrooster beschikbaar om zo'n vaste weekplanning in één keer in het rooster te plaatsen, en -als men meerdere keren op die knop drukt- gelijk voor enkele weken over de maten te verdelen. Een handig begin voor het roosteren!

De afgesproken week-planning kan geheel naar de wens van elke maatschap ingesteld worden en kan natuurlijk ook besprekingen en poli-dagdelen bevatten.

Maatschapsaandeel wel/niet vermelden

Het wordt niet altijd prettig gevonden om in de planningen, die via de e-mail, op papier of via het ziekenhuisnetwerk gedeeld worden, de maatschapsaandelen van de medisch specialisten te vermelden. Met een eenvoudige Ja/Nee-schakelaar, kunt u het maatschapsaandeel aan of uit zetten.

v354 switchmaatschapsaandeel

Versie 3.5.1 en 3.5.2 ?

In de periode (najaar 2011) waarin deze versie's van het dienstrooster bestonden werd de toepassing voor enkele maatschappen ingericht en zijn er vooral verbeteringen in de toepassing aangebracht voor de ontwikkelaar om de toepassing eenvoudiger in te stellen voor andere maatschappen. Daarnaast werd beter versie-beheer ingevoerd, de documentatie uitgebreid en de verschillende modules nog eenvoudiger parametriseerbaar gemaakt. Ook werd het concept van weergaves verder voorbereid voor nieuwe functies in volgende versies.