Skip to main content

Nog meer inzicht in verdeling werkbelasting (v3.5.6)

v356 controletellingenIn de periode's, met optimaal inzicht de hoofdschermen van de toepasing,  roostert de roostermaker de specialisten in, door de werkcodes in te vullen op de dagdelen. Door middel van stoplichtjes wordt tijdens het roosteren gecontroleerd of de dienst correct is ingevuld en ziet de roostermaker in één oogopslag of de productie voor die dag past in de capaciteit. Per specialist worden alle ingeroosterde werkcodes geteld en in een tabel zichtbaar. In versie 3.5.6 is er daar nu een slimme controle aan toegevoegd.

Doelaantallen per specialist

Per specialist worden de doelaantallen voor die periode bepaald. Een doelaantal kan afgeleid worden uit zijn maatschapsaandeel (bijvoorbeeld bij de diensten), maar ook een individueel doel zijn (bijvoorbeeld bij een thema-poli). Deze waren al per jaar en per specialist instelbaar in de tab "Instellingen". Als tijdens het roosteren meer werkcodes ingeroosterd worden dan bij de doelaantallen passen, dan kleuren die werkcodes rood. Nu ziet de roostermaker in één oogopslag welke specialist meer werkcodes dan het doelaantal krijgt ingeroosterd en ook in hoeverre dat gelijkelijk verdeeld is over de specialisten.

En binnenkort automatisch roosteren...

Behalve dat dit meer inzicht oplevert is de informatie een belangrijk vereiste voor een functionaliteit die we momenteel aan het ontwerpen zijn: automatisch roosteren op basis van de beschikbare capaciteit in het ziekenhuis en de verschillende doelaantallen van de individuele specialisten. Als we die (spannende!) functionaliteit naar tevredenheid geimplementeerd hebben, komt versie 4.0 uit!