Skip to main content

Joomla!CMS versie 3.9 speciaal voor AVG met Privacy Tool Suite

Vandaag gaf de Joomla-community versie 3.9 vrij. Een speciale versie, die in de roadmap naar Joomla 4.0 ingevoegd werd, vanwege de in Europa ingevoerde privacy-wetgeving (AVG/GDPR). Het bevat de Joomla Privacy Tool Suite,

een extensie die het mogelijk maakt dat Joomla-gebruikers zelf inzicht kunnen krijgen in de opgeslagen persoonsgegevens, deze kunnen aanpassen en verwijderen. Een belangrijke extra optie is dat de log-mogelijkheden fors uitgebreid zijn en dat ontwikkelaars van extensies hun software makkelijk daarvan gebruik kunnen laten maken. En dat is weer belangrijk om na te kunnen gaan wie wat heeft gedaan, geprobeerd en ingezien op een Joomla-website. Ga je om met patientgegevens in een Joomla-website dan schrijft bijvoorbeeld NEN 7513 regels en richtlijnen voor mbt logging van activiteiten.

Afgelopen tijd inventariseerde Applicura de mogelijkheden van de Privacy Tool Suite. En vandaag zijn alle Joomla-websites ge-upgrade naar Joomla 3.9. Binnenkort zullen we in overleg met onze klanten de mogelijkheden van de Privacy Tool Suite activeren en het gebruik toelichten.

Lees meer over Joomla 3.9, de Privacy Tool Suite en alle andere verbeteringen.

Of bekijk de video op Youtube: