Skip to main content

Gerard Verheij

16m2 04

Eigenaar van Applicura en "de man achter" de onderneming is Gerard Verheij. Hij richtte in 2005 e-Sail bv op. Gerard trad toen uit dienst bij IBM te Amsterdam en verhuisde met zijn gezin naar Den Dungen (bij ’s-Hertogenbosch). Eind 2012 gingen alle ICT-activiteiten voor de medische wereld over van e-Sail naar Applicura, waarvoor een nieuwe onderneming werd opgericht.

Gerard HvK PasfotoGerard (1969) is een ervaren ICT projectmanager. Hij was vanaf 1990 werkzaam bij leveranciers van ICT-hardware, software en services (ondermeer Simac, Lotus Benelux and IBM Software Groep  en IBM Global Services). Van specialist computernetwerken (zowel intranet als internet) ontwikkelde hij zich in de consultancy-organisatie van Lotus Professional Services naar een consultant, (team)leider en projectmanager vanaf 1999. Bij IBM Nederland bouwde hij kennis en ervaring van projectmanagement verder uit en leidde hij projecten op gebied van technische infrastructuren, applicatie-ontwikkeling en organisatie.

Gerard is getrouwd met een medisch specialist (gynaecoloog, seksuoloog) en samen hebben ze twee zonen. Toen zijn vrouw in 2005 vrijgevestigd medische specialist werd in een maatschap besloot Gerard om het projectmanagement-vak zelfstandig en onafhankelijk voort te zetten en zich ook met name te richten op de markt van medische zorg.

Samenwerking wordt gezocht en gevonden binnen JCI, een netwerk-organisatie voor jonge ondernemende mensen en in de Open Source gemeenschap (ondermeer Byte en 2Value): In deze netwerken doen we inspiratie op met andere zelfstandigen, ICT-specialisten, creatieve communicatieadviseurs en (web)designers, open-source specialisten en internetspecialisten.

Maatschappelijke functies: