• Roosterplanning 2 1200px
  • Roosterplanning 1 1200px

Veel afdelingen van medisch specialisten werken samen met andere groepen medisch specialisten. Dit kunnen groepen zijn in hetzelfde ziekenhuis, maar ook in andere ziekenhuizen. En dus moeten de roosters van deze samenwerkende groepen op elkaar afgestemd worden. Sinds kort kan dit met het Roosterplanningsysteem voor Medisch Specialisten.

Assistenten in opleiding is ook zo'n groep die meedraait in het rooster van de afdeling medisch specialisten. Elke groep heeft zijn eigen roostermaker en dus zijn eigen versie van het Roosterplanningsysteem voor Medisch Specialisten, waarin ze hun activiteiten inroosteren. 

rst bestanden

De informatie uit deze roosters kan eenvoudig samengevoegd worden in overzichten waarin de activiteiten (werkcodes) van de groepen duidelijk weergegeven wordt. Op dit moment kan dit voor maximaal vier groepen, maar dat aantal is eenvoudig uit te breiden.

In de instellingen-worksheet vult u de namen in van de andere Excel-bestanden waaruit u informatie wilt toevoegen. Deze bestanden opent u tegelijkertijd in Excel. Vervolgens ziet u in de weergaves "WerkSchema" en "Weekrooster" de informatie verschijnen uit de verschillende groepen in overzichtelijke schema's. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden met een assistentengroep: de afkortingen van de artsen met (a) zijn de assistenten.

Weekrooster:

rst weekrooster ass

Werkschema:

rst werkschema ass

Deze mogelijkheid vereist nauwkeurige instellingen "achter de schermen", waardoor het alleen in samenwerking met Applicura aangeboden kan worden en niet in de "Doe het zelf"-versie.

ict oplossingen

Login